Стомана – предпочитаният материал, който може да измести и благородните метали

Стомана – предпочитаният материал, който може да измести и благородните метали

Автор: Admin Публкувано на: 04/06/2016 Преглеждания: 1431 Коментари: 0

Неръждаемата стоманата представлява специфична смес от никел, молибден и хром, като в практиката често се нарича и с по-тясното понятие медицинска стомана. Характерно за нея като вещество и материал е, че има невероятно нисък процент съдържание на водород. Поради този факт, медицинската стомана не потъмнява с времето, тоест не се окислява, и с това съвсем естествено се предпазва и от корозия. Климатичните условия и времето не са фактори, които могат да повлияят кой знае колко на медицинската стомана. Тя е устойчив и надежден материал, неизискващ никакви специфични грижи и поддръжка. Например, ако си имате любима гривна от неръждаема стомана, можете да я дезинфикцирате и освежите само с обикновен кърпичка и малко сапунена вода. Отново повтаряме: водата няма да доведе до ръжда!

В същото време, стоманата има силно хипоалергично действие и допирът й с човешката кожа не може да причини никакви нежелани реакции, дискомфорт, болка или сърбеж. Именно затова, от стомана се изработват и пособията на хирурзите, както и повечето инструменти, с които си боравят медицинските лица, козметиците и т.н.

Изобилието от толкова много полезни и великолепни свойства превръщат стоманата в универсален материал за изработка. Защото освен бижута и медицински инструменти, знаем добре, че има и аксесоари като ключодържатели, например, от стомана, както и отделни допълващи елементи към интериора или екстериора (включително и на превозни средства), а даже и сувенири. Всичко това може да се изработи лесно и по най-оригинални модели и шаблони за дизайн, защото стоманата е лесна за преработка. С нея се борави по-лесно и отколкото със злато или сребро. Да не говорим, че стоманата е далеч по-евтина като материал, а това позволява както на майсторите да работят с по-достъпни суровини, така и на потребителите да купят нещо красиво, за украшение, но на двойно по-ниски цени.


Етикети: неръждаема стомана, медицинска стомана, бижута от стомана, изработка на бижута от стомана, стомана 316L, medicinska stomana, bijuta ot nerujdaema stomana

Изделия свързани с тази тема

Повече по темата

Коментари

Напиши коментар